startup

Nordeus

Gaming

OPIS

Nordeus kompanija je programer mobilnih igara sa sedištem u Beogradu. Prema njihovim rečima, podstaknuti su strašću i kreativnošću više od 170 ljudi iz 20 zemalja. Zajedno grade igre koje donose radost pobede u živote miliona.

Top Eleven, pokrenuta je 2010. godine, a omogućava svojim korisnicima da kreiraju i upravljaju sopstvenim fudbalskim klubom i vode ga do slave protiv protivnika iz celog sveta. Danas sa 240 miliona igrača, to je najuspešnija mobilna fudbalska igra na svetu. A kada vam zatreba pauza od upravljanja, možete da savladate umetnost slobodnih udaraca uz Zlatnu kopačku - akcionu fudbalsku igru sa više od 65 miliona igrača na IM i mobilnim uređajima. Iz sveta fudbala, njihov najnoviji poduhvat vodi vas u svet fantazije, ispunjen moćnim čarolijama i epskim bitkama. Pokrenuta u julu 2019., Heroic - Magic Duel je bogata taktička kartaška igra u realnom vremenu.

No, Iako je izgradnja konkurentskih PvP igara odličan način za postizanje uspeha, to svakako nije i jedini. Nordeus misija je da pokrenu digitalne inovacije u Srbiji i stave našu zemlju na globalnu mapu igara. U skladu sa tim, deo su tima koji je osnovao Inicijativu Digitalna Srbija i Udruženje igara Srbije.

Takođe, osnovali su i Nordeus Hub 2019. godine sa željom da isporuče zanimljive i praktične programe, ugoste različite inicijative zajednice nudeći besplatan prostor za saradnju za ljude u industriji igara. Preko ovih neprofitnih organizacija pomažu u razvoju obrazovnog sistema, podržavaju rast našeg startap ekosistema i gejming ekosistema i promovišu digitalnu agendu u javnom dijalogu.

Pored toga, Nordeus ima za cilj da transformiše Srbiju u jednu od vodećih svetskih centara za digitalne inovacije i razvoj igara.

Nordeus

place

Beograd

·

Bulevar Milutina Milankovića 11

website

https://nordeus.com/

email

email@email.com

facebook instagram twitter linkedin
O firmi

INDUSTRIJA

Gaming

BIZNIS MODEL

B2C

GODINA OSNIVANJA

2010

FAZA

Scale-up

INVESTICIJA

Finansiran

BROJ ZAPOSLENIH

200+

Tim

member

Branko Milutinović

CEO
member

Milan Jovović

COO

Otvorene pozicije