Predstavi svoj startap investitorima u Dubaiju

Konkursi

·

27. 01. 2022.

Najbolji startapi iz Srbije dobiće priliku da predstave svoje inovativne proizvode i usluge na globalnom investicionom skupu i startap takmičenju AIM 2022, koji će od 29. do 31. marta 2022. godine u okviru svetske izložbe Expo2020 u Dubaiju, okupiti vodeće svetske predstavnike kapitala, investitore i preduzetnike. Učešće startapa iz Srbije omogućiće Naučno-tehnološki park Beograd (NTP Beograd), u saradnji sa Annual Investment Meeting (AIM), vodećom investicionom platformom na Bliskom Istoku i Severnoj Africi, organizacijom lokalnog startap takmičenja za učešće na ovom prestižnom događaju.

Na lokalnom takmičenju biće odabrano do 5 startapa iz Srbije koji će dobiti mogućnost da se predstave globalnoj publici i investitorima u UAE. Najboljem među 5 odabranih startapa (lokalnom pobedniku) biće obezbeđen i direktan plasman u globalno finale AIM Startup 2022 takmičenja, dok će preostala četiri startapa dobiti priliku da učestvuju u  pitch takmičenju i bore se za kvalifikaciju u veliko finale.

Jedanaesti po redu The Annual Investment Meeting izvanredna je prilika za sve startape koji nastoje da prikupe kapital, uvećaju globalnu vidljivost, prošire se na nova tržišta i uspostave nove poslovne kontakte.

Događaj je hibridnog tipa. Kotizacije su obezbeđene za svih 5 kompanija, a troškovi puta obezbeđeni su za 3 najbolje rangirana startapa. U zavisnosti od epidemiološke situacije, startapi mogu učestvovati i online.

Ko može da se prijavi na lokalno takmičenje?

 • Startapi koji razvijaju inovativni proizvod (digitalni proizvod/softver, elektronski proizvod/hardver ili fizički proizvod) sa skalabilnim biznis modelom i ambicijom da se globalno šire,
 • U većinskom su srpskom vlasništvu,
 • Imaju do 50 zaposlenih (mikro ili malo privredno društvo),
 • Nije prošlo više od 10 godina od registracije u formi društva sa ograničenom odgovornošću,
 • Ostvaruju prihode po osnovu prodaje inovativnog proizvoda,
 • Prikupili su najmanje 50.000 evra kroz eksterno finansiranje (grant, BA ili VC).

Gde i kako se prijavljuju startapi?

Prijave se sastoje od:

 • Pitch deck-a  – do 15 slajdova po definisanim kategorijama (u formi PDF-a),
 • Popunjavanja kratke ankete sa dodatnim pitanjima (Google forms u koji se prilaže deck)

*Po potrebi biće organizovan dodatni sastanak startapa sa timom NTP Beograd i predstavnicima AIM. 

Prijave su dostupne na LINKU, a startapi mogu aplicirati do 7. februara.

Prijave su na engleskom jeziku.

Kriterijumi i izbor

Kriterijumi po kojima će se na lokalnom takmičenju ocenjivati startapi su: iskustvo i ekspertiza tima, tržište i biznis model, dosadašnji razultati i planovi, industrija u kojoj posluju, pitch deck i značaj učešća na AIM događaju za dalji razvoj startapa.

Evaluaciju prijava sprovode AIM i NTP Beograd.

Koje su obaveze odabranih startapa?

 • Posvećenost startapa razvoju svoje inovacije,
 • Poštovanje uslova učešća na događaju u Dubaiju, uz obavezno prisustvo skupu (fizički ili online) za koji dobijaju kotizaciju,
 • Proaktivan pristup tokom učešća na događaju,
 • Promocija podrške dobijene od organizatora lokalnog takmičenja (NTPB) i partnera (AIM),
 • Ulazak u puno ili virtuelno članstvo NTP Beograd, ukoliko nisu u članstvu nekog drugog naučno-tehnološkog parka. O članstvu u NTP Beograd možete pogledati OVDE.

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na mejl: bojan.milenkovic@ntpark.rs

O AIM

Annual Investment Meeting (AIM) je inicijativa Ministarstva ekonomije UAE pod pokroviteljstvom šeika Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, potpredsednika i premijera UAE i vladara Dubaija, koja je do sada okupila više od 124.000 posetilaca, oko 3.500 izlagača i suizlagača kao i preko 1.800 govornika iz 160 zemalja sveta. Tema ovogodišnjeg, jedanaestog izdanja je „Ulaganje u održive inovacije za uspešnu budućnost“, a AIM 2022 će još jednom biti mesto susreta korporativnih lidera, privrednika, regionalnih i međunarodnih investitora, preduzetnika, te vodećih akademskih i investicionih stručnjaka, visokih vladinih zvaničnika i donosioca odluka.

O NTP Beograd

NTP Beograd pruža podršku startap timovima i kompanijama, kao i rastućim tehnološkim kompanijama da ubrzaju svoj rast i razvoj, osvoje nova tržišta i privuku investicije. Programi i usluge NTP Beograd kreira u skladu sa specifičnim potrebama kompanija, u svim fazama razvoja, a u njihovom razvoju sarađuje sa lokalnom i međunarodnom mrežom istaknutih partnera, uvećavajući globalnu vidljivost i prilike startapa iz Srbije. Od osnivanja 2015. godine (osnovan u partnerstvu Vlade Reupblike Srbije, u ime Vlade Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Grada Beograda i Univerziteta u Beogradu), NTP Beograd je podržao više od 120 kompanija u razvoju i komercijalizaciji inovativnih proizvoda i usluga, a kompanije članice danas zapošljavaju više od 1.200 visokoobrazovanih i izvoze u preko 40 zemalja sveta.

Najnoviji Startapi
startup-logo
PetsMeet
location-img

Kragujevac

Trazi Investiciju

IT & Software

startup-logo
HeyAgain
location-img

Novi Sad

Trazi Investiciju

IT & Software

IT & Software